Колку се безбедни .мк сајтовите? v1.0

IT.com.mk во соработка со Zero Science Lab направи експеримент за безбедноста на десетина .мк сајтови и откривме дека многу сајтови на значајни институции, како customs.gov.mk, sobranie.mk или ukim.edu.mk, имаат ранливост на XSS напад.

Целта на експериментот е да се провери степенот на безбедност на сајтовите на институциите. Веќе е најавено дека се работи на е-Влада, најавено е дека сета администрација ќе биде со една единствена дата база, најавени се веб сервиси за граѓаните да можат да се регистрираат, поднесат информации…

Повеќе: http://it.com.mk/kolku-se-bezbedni-mk-sajtovite-v1-0/

  • Trackback are closed
  • Comments (0)
  1. No comments yet.

Comment are closed.